Båtvarv i Stockholm: Tips för båtägare

08 juni 2023 Maja Bergman Lindberg

Stockholm är en underbar stad och med alla öar och vatten runtomkring, så finns det många möjligheter att ta sin båt på äventyr. Men vad gör man om man behöver reparera eller underhålla båten? Här är några tips på båtvarv i Stockholm för båtägare.

Varför behöver man ett båtvarv?

Det är viktigt att du håller din båt i gott skick genom att regelbundet underhålla och reparera den. För det behöver du ett pålitligt båtvarv. Ett båtvarv är en plats som erbjuder tjänster som reparation, underhåll, uppgradering och lagring av båtar. De flesta båtvarv erbjuder också tillbehör, reservdelar och båtutrustning.

Båtvarv i Stockholm

Det finns flera båtvarv runt omkring Stockholm med både inomhus- och utomhuslagring. Här är några av de mest populära båtvarven:

Nybrokajen Marin och Båtvarv

Nybrokajen Marin och Båtvarv ligger i centrala Stockholm mitt emot Gamla stan. Det är ett fullservice-varv som kan utföra alla typer av reparationer och service på motorbåtar, segelbåtar och yachtar upp till 30 meter. Varvet är utrustat med en mobilkran som kan lyfta båtar på upp till 15 ton.

Stockholm Yachtservice

Stockholm Yachtservice är ett familjeägt båtvarv som ligger i Nacka Strand. De erbjuder en rad tjänster och service, inklusive reparationer, underhåll, lagring och refit. De har också en brygga med plats för upp till sju båtar och kan ta hand om båtar på upp till 18 meters längd.

båtvarv stockholm

Värmdö Marincenter

Värmdö Marincenter ligger på Värmdö och är en av Stockholms största båtvarv. De erbjuder inomhus- och utomhusförvaring för både motorbåtar och segelbåtar. De har också en brygga med plats för upp till 40 båtar upp till 22 meters längd. På varvet finns mekaniker och tekniker som kan utföra alla typer av reparationer och service.

Tips för att välja rätt båtvarv

För att välja rätt båtvarv är det viktigt att du funderar över vilka tjänster du behöver och vilken budget du har. Här är punkter som kan hjälpa dig att göra rätt val:

  • Vilka tjänster erbjuder båtvarvet?
  • Vilka priser erbjuder båtvarvet?
  • Har båtvarvet en mobilkran eller annan utrustning?
  • Finns det utomhus- eller inomhusförvaring?
  • Vilken säkerhets- och övervakningsutrustning har båtvarvet?
  • Vilken typ av båtar tar båtvarvet hand om?

Slutligen, tänk på att båtvarv är populära och att de kan bli fullbokade snabbt. Så se till att boka i god tid för att undvika besvikelser. Att ta hand om sin båt är viktigt för att den ska hålla länge och för att du ska kunna njuta av dina seglingsturer. Genom att hitta rätt båtvarv för dig och din båt kan du känna dig trygg och säker. Lycka till!

Fler nyheter