Ska du sälja din bil i Göteborg kan en bilrekond vara värt att att göra

20 mars 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Tänker du sälja din bil snart? Oavsett om du vill uppgradera, gå vidare till ett annat fordonsalternativ eller bara vill ha lite extra pengar i handen kan det vara värt att överväga att göra en pre-sale rekonditionering innan du lägger ut din bil till försäljning. Att göra denna insats kan attrahera potentiella köpare snabbt och få upp priset – fördelar som utan tvekan kommer att förbättra den övergripande upplevelsen av att sälja din bil. I det här inlägget tar vi en titt på varför det är så viktigt att göra en bilrekond före försäljning.

 

En rekonditionering före försäljning omfattar översyn och uppgradering av de grundläggande komponenterna i fordonets hälsa, inklusive olja, kylvätska, bromsar och däck. Om du får en god förståelse för bilens skick kan du lättare avgöra vilka delar som behöver repareras eller bytas ut innan du säljer den. Om bilen är i toppskick kan du dessutom visa att den har varit väl underhållen och skötts, något som potentiella köpare kommer att uppskatta.

Bilrekond Göteborg

När vaxade du bilen senast?

Det rekommenderas att du vaxar din bil var 3-4:e månad för att bibehålla en glansig exteriör, bevara lacken och skydda den från repor och andra skador. Något som jag gissar att de flesta helt missar. Att vaxa bilen regelbundet hjälper också till att skydda mot oxidation av ytan, vilket kan orsaka missfärgning och blekning med tiden. Dessutom hjälper vaxning till att göra det lättare att och kan till och med bidra till att den behåller sitt värde på lång sikt.

 

Vid en bilrekond ser utförarna till att bilens utsida och insida återställs till originalskick. Repor fixas och lacken poleras upp så att bilen ser helt ny ut. Teknikerna inspekterar även underredet och ser till att alla delar är i bästa skick.

 

Som alltid, välj en firma med lång erfarenhet och gott rykte, Meguiars Sisjön är just en sådan firma. Att kontakta dem är en bra idé och du hittar dem här: https://meguiarssisjon.se/ 

 

 

 

 

 

Fler nyheter